понеделник, 26 декември 2016 г.

Още За Блоговете На Blogger



Здравейте всички! В тази статия ще стане дума отново за това, как да се създаде блог на платформата Blogger, който с правилна оптимизация и популяризиране в бъдеще ще ви донесе пари.    След публикуването на всяка следваща статия на тази
тема вие ще видите как се променя дизайна на този блог, аз ще говоря по-подробно за стъпките, по които се върви за популяризиране и оптимизиране. Ориентирайки се от материалите на тази тема в моя блог, вие можете да създадете свой проект. И за да се получавате полезна информация своевременно, не забравяйте да се абонирате за получаване на статиите по
електронна поща.
И така, встъплението свърши, затова пристъпваме към работа.
   Регистрация на профил в Google
   За да създадете блог на Blogger, трябва да се регистрирате профил ( акаунт) в търсачката Google. Веднага трябва да кажа, че след преминаването на този етап ще имате достъп и до други полезни услуги на Google, като например:
      Видео хостинг YouTube - където можете да създадете свой собствен канал и да добавяте там вашите видеоклипове;
      Google Диск - където ще съхранявайте файловете си, достъп до които ще имате от всяко устройство (таблет, смартфон) и на всяко място;
      GMail - удобна еелектронна поща. И това не са всички услуги, които можете да използвате, а само най-основните.
   Повече информация за тях, и не само, ще имам възможност да разкажа, но по друг повод, защото днешната тема е "Как да създадете блог на Blogger" и няма да се отдалечаваме от нея.    Продължаваме. Отваряте сайта на търсачката Google и кликнете в горния десен ъгъл върху бутона "Вход", а след това кликнете върху "Създаване на профил".
   Регистрация в Google
   Сега въведете регистрационните си данни за вход: име и фамилия, вашия имейл адрес и парола. Паролата трябва да бъде силна, такава, която да включва не само цифри, но и букви и специални символи. Например, паролата може да бъде "Tgp21_S7N% U". Съгласете се, че изберете следната последователност от символи, е почти невъзможно. Абсолютно необходимо е да се обърне внимание на паролата, за да се избегнат неприятни ситуации (като хакерство) в бъдеще. Отбележете дата на раждане, пол и номер на мобилен телефон. Резервен мейл адрес не е задължителен. Въведете кода за потвърждение и маркирайте с отметка, че се съгласявате с условията за ползване на услугите на Google.
   Следващата стъпка - въведете код за потвърждение, който трябва да дойде по електронната ви поща, след което натиснете бутона "Продължи".
   Приемете поздравления, вие вече имате профил в Google! Но преди да се научите как да създадете блог на Blogger, се нуждаете от само още една стъпка - да се регистрирате в социална мрежа "Google Plus".
   Регистрация на Google+ На главната страница на търсачката Google в менюто за услуги (иконата с девет квадратчета), изберете Blogger. Още един път въведете паролата и натиснете "Вход". Кликнете върху "Създаване на профил в Google+" в блок "Настройки на профила". Всички следващи стъпки можете да пропуснете, като постоянно натискане бутона "Продължи". Информацията за себе си можете да попълните по-късно, придържайки се към препоръките, които има в статията, посветена на социалната мрежа Google+.
   Последният етап - Натискането на бутона "Готово", а след това "Отиди на Blogger".
   Как да създадете блог на Blogger: последната стъпка
   И така, ние сме почти в целта. Натиснете бутона "Нов блог" и въведете заглавие в съответното поле, а също измислете и адрес (домейно име) на блога си. Заглавието задължително да съдържа ключова дума. Що се отнася до адреса, желателно е да е кратък (не повече от 10 знака) и запомнящ се. Например, ако ще развивате блога по въпроса "детски играчки", тази фраза трябва да съществува в заглавната част. Сега изберете шаблон и натиснете "Създаване на блог".
   Това е! Остава само да отидете на "Настройки" ( контролния панел в ляво ) и да изберете раздела "Общи". Тук добавете описание, като кликнете върху линка "промени." След това отворете секцията "Настройки за търсене" в секцията "мета тагове" и включете описание за търсачките. Въведете самото описание, което да включва ключови думи и запишете промените.

   Сега вече знаете как да създадете блог на Blogger, и ако в някакъв момент имате затруднения,  пишете.
Отвори коментари →

Subscription box Light

Вземете най-новите актуализации на статиите от този блог чрез имейл безплатно!

-1-