понеделник, 26 декември 2016 г.

Как да направите собствен блог


Ето и първите стъпки.
1. Избор на темата (нишата) на блога Това е много важна и най-първата стъпка в създаването на свой собствен блог. Първата стъпка, преди да създадете блог, е че трябва да решите на каква
тема ще е вашият блог? Дали тази тема е интересна за вас самите? Дали темата ще е интересна на читателите? На всички тези въпроси трябва да отговорите преди да пристъпите към създаването на блога си. И така...Вземете лист хартия и химикалка. Напишете темите, които ви интересуват. Темите, по които ще ви е интересно да пишете. После, след една седмица, ще изберете тази, която ще е интересна за вас и за другите, които бродят в интернет и четат ли четат.
 2. Вземете решение за бъдещия дизайн на блога Тази стъпка не е задължителна, защото вкусовете се променят всеки ден, но все пак по-добре е да се реши по-рано. Грешката на много блогъри е, че проектите им са подобни един на друг. И аз не съм изключение, моят дизайн е безплатен шаблон, който аз лично промених. На съвсем малко. И в близко бъдеще искам да си поръчам оригинален. Но не това е важно сега ... Трябва да си "представите" как ще изглежда вашият блог, да е с такъв дизайн, който е не само различен от другите, но и запомнящ се за вашия читател. На първо място, можете просто да приспособите готов шаблон, но за в бъдеще, ако искате да е по-сериозно, ще трябва да си поръчате нещо специално. Повече относно този етап аз няма да пиша сега, защото на дизайна и шаблона ще посветя цяла статия по-късно.
3. Започнете писането на уникални статии. Уникални материали. Правилното писане на материали е много важно. Така ще започнете да пълните блога си със съдържание. Като начало ви съветвам да напишете най-малко 10 материала. Темата е определена, придържайте се към нея, пишете и най-важното е да не забравяте, че пишете за хората. Материалите ви да са интересни и да се четат лесно. Ще ви предоставя информация и за сайтове, в които можете безплатно да проверите уникалността на това, което сте написали.
4. Необходими притурки След като сте започнали да пишете статии за вашия блог, можете да продължите с неговите настройки. Тоест, да изберете и инсталирате необходимите ви притурки и да ги настроите. За притурките ще говорим по-късно. Като начало разгледайте блога, който четете в момента.
5. Избиране и инсталиране на броячи, за да започнете проследяване На този етап ще установите няколко основни брояча за проследяване на блога, и ще се научите как да работите с тях. Не просто да работите, но да изтръгнете максимума от тях. И за това ще пиша по-късно. 6. Заключение След всички тези стъпки, описани по-горе, вие ще имате абсолютно работещ свой собствен блог. Това ще ви отнеме известно време. На мен ми трябваха около три седмици. Защо толкова много? Цели три седмици? Защото ако прочетете още един път написаното по-горе, ще се досетите, че имате за изпълнение няколко домашни работи. Е, това е моята обща схема, за създаване на свой собствен блог. Ако имате някакви въпроси, моля пишете в коментарите.
Благодаря на всички, на всички доскоро и на добър час!
Отвори коментари →

Subscription box Light

Вземете най-новите актуализации на статиите от този блог чрез имейл безплатно!

-1-